mandag den 31. marts 2014

LCHF doubble cheese burger med sellerifritter og hjemmelavet mayo

I weekenden stod den på luksus junk ala LFCH doubble cheese burger med sellerifritter og hjemmelavet mayo.
Uha sådan en hjemmelavet mayo kan næsten redde enhver kulsejlet ret. Og så er det bare så nemt.
Burgeren var bare helt simpel burger af oksekød imellem 2 oopsies og fyldt med salat, tomat, agurk, løg, ost og selvfølgelig mayonnaise.
Opskriften på oopsies findes her. Der er bare undladt hvidløg og revet ost på toppen og i stedet drysset med sesamfrø.
Sellerifritterne lavede vi for et alternativ til bønnefritterne. Jeg havde dog besvær med at få sellerifritterne sprøde, men de smagte godt alligevel, og så selvfølgelig især med hjemmelavet mayo.


½ knoldselleri
et par spsk olie
salt

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skræl selleri og skær det i stængler på pommes frites størrelse. Gnid dem med olie og salt. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen 30 - 40 minutter.

Mayonnaisen laves således:
2 æggeblommer
ca 2 dl smagsneutral olie, jeg brugte rapsolie.
1 tsk lys balsamico
1 tsk dijonsennep
salt og peber

Pisk æg, sennep, og balsamico sammen. Hæld olien i langsomt i en tynd stråle imens der piskes. Det er vigtigt at olien piskes langsomt i så æggemassen kan tage olien til sig og ikke skiller. Jo mere olie der hældes i, jo tykkere bliver mayonnaisen.
Så er grundmayonnaisen på plads. Herfra kan den krydres med alverdens dejlige smage, hvidløg, chili, citron, krydderurter osv.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar