fredag den 28. marts 2014

Fransk løgsuppe - LCHF



Løg suppe er ikke den allermest LCHF venlige suppe der findes. Der er jo forholdsvis mange kulhydrater i løg frem for andre grøntsager. Løg vokser under jorden og samler deraf på flere kulhydrater end grøntsager der vokser over jorden.
Trods dette giver den dog stadig ikke store blodsukkerudsving for mig og fungerer også godt for min krop som andet mad med et lavt indhold af kulhydrater.
Og sidst, så elsker vi virkeligt løgsuppe herhjemme.
Når vi får brød til suppe laver jeg ofte almindelige oopsies med ost smeltet ovenpå. Denne gang lavede jeg oopsies af en lidt anden opskrift, hvor der var ost i dejen. De var også rigtig lækre.
Løgsuppen bliver bedst hvis man har god tid og løgene får lov at stå og blive bløde og søde i lang tid. Gerne op til en time hvis man har tiden til det.
Sidste gang jeg lavede løgsuppe jævnede jeg den lidt med HUSK, det blev altså ikke så godt, suppen blev ret slimet, men smagte fint. Vi har herhjemme beslutte at så vil vi hellere have tyndere suppe.

ca 1 kg løg, gerne blandede løg
2-3 fed hvidløg
en stor klat smør
600 ml oksebouillon
en dusk frisk timian eller et drys tørret
1 spsk sherryvineddike
salt og peber

Pil og skær alle løgene i skiver, vi bruger mandolinjernet. Vi slår næsten altid sten, saks papir om hvem der skræller løgene og hvem der kører dem på mandolinen, for mandolin chefen trækker altså en del tårer!
Pil hvidløgene, smadr dem og skær dem i mindre stykker.
Smelt en god klat smør i en gryde og steg alle slags løg heri under svag varme, hvis du har god tid. Rør jævnligt så de ikke brænder på. De må som sagt gerne være i denne proces i en times tid. Når du mener at du ikke har tid til at vente mere på de løg skrues der en smule op for varmen så løgene kan få lidt farve (så suppen bliver brunlig)Måske 10-15 minutter mere. Pas på at de ikke brænder på. Når du er tilfreds hældes bouillon over og timian i. Lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med sherryvineddike, salt og peber.

Brød med masser af ost hører der til, men ikke oven i suppen og ind i ovne som der traditionelt hører sig til med løgsuppe. Vi er nemlig ikke så gode til de bløde brød, men dypper det så hellere i suppen imens den spises.

Oopsies med revet ost
6-8 stk
3 æg delt i hvider og blommer
75 g flødeost, jeg brugte mascapone (havde ikke andet)
3 tsk HUSK
100 g revet ost + lidt ekstra til drys, jeg brugte emmentaler
salt
Lidt tørret timian

Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
Pisk æggeblommer, flødeost, HUSK, revet ost og salt sammen. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i æggeblommemassen. Fordel dem i klatter på en bageplade med bagepapir. Drys dem med lidt tørret timian og lidt revet ost. Sæt dem i ovnen i ca 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar