mandag den 17. marts 2014

Boller i karry møder kylling i karry, LCHF

Forleden havde vi besøg af en ven og hans dreng. Vores ven er laktoseintolerant og tåler derfor ikke mælkeprodukter særligt godt.
Det skulle bare være noget hverdagsagtigt vi skulle have at spise, så det endte med en slags boller i karry møder kylling i karry. Karrysovsen er lavet på kokosmælk og giver ikke problemer i forhold til laktoseintoleransen.
Det var en succes og der bliv spist næsten op, der var bare en anelse sovs tilbage til madpakken.

4 personer
kyllingekødboller ca 15-20 stk
400 g hakket kyllingekød
1 løg
1 æg
2 spsk sesammel
3 spsk sesamfrø
3 tsk HUSK
salt og peber

Karrykokossovs:
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær
1,5 spsk karry
2 dåser kokosmælk
2 håndfulde grønne bønner
1 hønsebouillon terning
kokosolie til stegning
salt og peber
flydende sød
evt fiskesovs

Start med kødbollerne. Hak løget fint og bland det og alle de andre ingredienser sammen med kyllingekødet.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Form boller af farsen i hånden med en ske. Lav dem i den størrelse du ønsker. Put dem i vandet i gryden, nu må det ikke koge, det skal være lige under kogepunktet. Bollerne flyder selv op til overfladen når de er færdige.
Til karrysovsen skal kokosolien smeltes.  I den svitses karryen af. Løg, hvidløg og ingefær hakkes fint og tilsættes karryen, lad løgene blive bløde, tilsæt evt. lidt af kokosvandet fra kokosmælkdåsen, så det ikke branker.
Skær bønnerne i mindre stykker på ca 1 cm. og tilsæt også dem. Hæld til sidste kokosmælk og bouillonterningen på og lad det småsimre lidt. Smag til med salt, peber og flydende sød og evt fiskesovs.
Put til sidst de færdige kødboller i karrysovsen og lad dem få varmen. De må ikke bulderkoge i sovsen, så går de i stykker.

Server med blomkålsris.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar