mandag den 17. februar 2014

Frittata

Frittata er vel egentlig bare æggekage, eller æggehalløj som vi kalder det her hjemme og ved hvad der menes.
Når det skal gå hurtigt laver vi ofte en æggeret. Det mætter godt, smager godt, der kan puttes alverden i og er nemt og hurtigt at lave.
Vi får det ofte om tirsdagen hvor jeg skal ud af huset igen kl 18.30 og vi derfor skal have lavet mad og spist noget tidligere end vi plejer.
Æggenretten er vores redning i forhold til hurtige hel eller halv fabrikerede løsninger, der er dårlige for os, og ofte indeholder alt for meget sukker.
Gund æggemassen er stort set den sammen vi går ud fra, dog afhængigt af hvad der er af "hvide produkter" i køleskabet.
Det kan variere mellem, fløde, flødeost, hytteost, skyr, cremefraiche eller andet.
Fyldet afhænger af hvad der er i køleskabet der trænger til at blive brugt. Spinat, porrer, svampe, kål bacon, skinke.
Det blivet som regel lavet på slump.
I tirsdags blev den lavet således.

2 personer + madpakke
6 æg
½ dl piskefløde
½ dl cremefraiche 38%
50 g Philadelphiaost med hvidløg og urter (ikke light)
1½ dl revet emmentaler ost
Salt og peber

Fyld
1 pakke skinke i strimler
1 løg
1 chili
½ spidskål
1 rød peberfrugt
Kokosolie

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Snit alle ingredienserne til fyldet i ønsket størrelse.
Svits løg og chili i kokosolien i en dyb pande der kan tåle at komme i ovnen. Løgene skal bare være klare.
Tilset resten af ingredienserne og lad det få lidt varme, måske bare imens æggemassen laves.
Alle ingredienserne til æggemassen piskes sammen.
Hæld æggemassen over fyldet i panden og rod lidt rund i det.
Retten tilberedes færdig i ovnen i ca 30-35 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar