lørdag den 8. februar 2014

Tærte med oksekød og broccoli

Vi elsker madtærter, måske lidt mere mig end hr Andersen. Hr Andersen elsker så tilgengæld de søde varianter.
Madtærter er egentlig ret praktiske, det er jo kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan puttes i af fyld.
Man kan fylde dem med alle sine livretter.
Den anden aften stod den så på madtærte med fyld af hakket oksekød, blåskimmelost, broccoli og pinjekerner.
Hver gang jeg tænkte på hvordan jeg skulle lave den løb mine tænder i vand. Det gør de i øvrigt ret tit ;)
Den var da også et hit hos os begge.
Tærtebunden her inspireret af en tacotærte fra Xenia, som også er ret populær hos os.
Opskriften er til 4 personer.

Tærtebund
2 små æg
1 spsk fiberhusk
120 g mandler
30 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
1 stk salt
50 g kold smør

Fyld
500 g hakket oksekød
1 spsk kokosolie
1 broccoli
1 pose pinjekerner 60-90 g
100 g blåskimmelost
6 små æg
2 spsk piskefløde
1 dl hytteost
Salt og peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med tærtebunden.
Kør mandlerne, solsikkekernerne og sesamfrøene i minihakkeren eller foodprocessoren så det er malet til mel, ommen en grov mel.
Tilsæt fiberhusk, det kolde smør og salt, og giv det en tur mere, så det nu ligner groft sand. Saml det med æggene, det minder nu mere om en dej.
Lad dejen hvile i køleskaber i 20 minutter, hvis du kan vente, jeg kunne ikke.
Tryk dejen ud i et smurt fad.
Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen i ca 10-15 minutter eller til den bliver lidt gylden.

Rist pinjekernerne på en tør pande. Brun herefter kødet på panden i kokosolie.
Skær broccolien i mindre buketter og tilsæt dem det, tæt på, brunede kød.
Broccolien skal ikke tilberedes helt, men bare blive lidt mere klar grøn.
Pisk imens æggemassen sammen, æg, hytteost, fløde, salt og peber.
Fyld kød og broccoli i den forbagte tærte. Bræk blåskimmelosten i mindre stykker og fordel imellem fyldet.
Hæld æggemassen over og drys tilsidste de ristede pinjekerner over.
Sæt tærten i ovnen og lad den bage i ca 25-30 minutter. Dæk den med stanniol hvis den bliver for mørk i overfladen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar