tirsdag den 4. februar 2014

Chokolade-Lakrids trøfler

Forrige weekend følte vi at vi skulle forkæles. Det var koldt, der var sne og det blæste.
Vi havde været ved vandet og var blevet blæst rigtigt godt igennem og trængte derfor til varm kaffe og lækkerier da vi kom hjem til brændeovnen.
Jeg havde fundet opskriften på disse herligheder i bogen "Spis dig mæt og glad" af LCHF guruen Jane Faerber. De MÅTTE afprøves.

Ca 30 stk
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk lakridspulver (jeg brugte Raw liquorice powder fra Johan Bülow)
½ tsk vaniljepulver
1 knsp salt
2 tsk sukrin gold
kakaopulver eller lakridspulver til at rulle kuglerne i.

Smelt chokoladen over vandbad. Rør fløden i. Rør resten af ingredienserne i. Sæt massen koldt i et par timer, eller til den er stiv.
Bræk eller skær stykker af og rul eller mas dem sammen til kugler. Tril dem efterfølgende i kakaopulver eller lakridspulver.
Opbevar dem på køl.
Det giver en dejlig rund eftersmag at der er lakrids i, men nu er jeg også ret glad for lakrids.
Det sviner en del at lave dem og jeg synes ikke at de var nemme at arbejde med, men når de er lavet er det de dejligste små fyldige og syndige happere.
De holdte desværre ikke så længe her hos os, og køleskabsdøren blev åbnet utallige gange læs ca 30 gange, på de dage de eksisterede.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar