søndag den 2. februar 2014

Spaghetti Carbonara LCHF

Spaghetti alla Carbonara betyder kulsvierkonens spaghetti. Navnet hentyder til den kværnede sorte peber på toppen der ligner kul.
Normalt er carbonara ikke med fløde, men spaghetti er jo normalt heller ikke med flødeost og fiberhusk.
Denne ret er blevet en klar favorit herhjemme. Jeg var dog noget tøvende med at præsentere den, da hr. Andersen ELSKER pasta.
Den blev præsenteret med: "det er ikke pasta, men tænkt på det som et alternativ og lad være med at sammenligne det" men det havde jeg slet ikke behøvet.
Den gik rent hjem og hr. Andersen udtaler at den gør det ud for et pastafix. Pasta er derfor slet ikke savnet herhjemme og det havde jeg aldrig forestillet mig muligt.

LCHF Pasta 2-3 personer
125 g Flødeost naturel (ikke light)
4 æg
1 knsp salt
15 g fiberhusk

Blend alle ingredienserne sammen, lad dejen hvile i ca 10 minutter. Tænd ovnen på 150 gr varmluft.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Rul det tyndt ud så det dækker hele papiret.
Det øverste kan pensles med olie hvis du er bange for at det ikke slipper, jeg har ikke haft problemer med det.
Træk det over på en bageplade og bag det i ovnen i ca 10 minutter. Træk det øverste stykke bagepapir af når det er kommet ud af ovnen.
Rul "pastapladen" til en roulade og skær den i strimler på den tykkelse du ønsker spaghettien. På den måde bliver det til lange spaghettier.

8 skiver bacon skåret i tern (en pakke bacon i tern kan også gøre det)
2-3 fed hvidløg
50 g parmesan ost
1½ dl piskefløde
2 æg
Friskkværnet peber

Skær baconen i terninger og steg den sprød på panden, eventuelt i lidt olivenolie afhængigt af hvor meget fedt baconen afgiver.
Pres hvidløget i retten og lad det stege med.
Pisk æg med fløden og revet parmesan ost. Put "spaghettien" på panden med baconen og hæld æggemassen over og rør rundt.
Alle spaghettistrå skal dækkes af sovsen. Pas på at det ikke koger, så bliver sovsen grynet.
Server med friskkværnet sort peber og eventuelt et drys frisk revet parmesan ost.
Det klæder retten godt med lidt grønt på siden, så er den dårlige samvittighed over denne syndigt gode ret ikke så stor ;-)
Vi spiste den med dampede grønne bønner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar