torsdag den 13. februar 2014

Champignon flødesovs

I denne uge har aftensmaden kredset om retter der kunne bestå af en del af det der er i fryseren.
På denne højhellige onsdag har den derfor stået på Entrecotes bøffer og grønne bønner.
Egentlig ret uinspirerede, og for at få noget fedt, og dermed mættende, ind i retten lavede vi en lækker cremet champignon flødesovs, som så tilgengæld løftede hele retten til et prima måltid.
Ofte laver jeg mad på slump, og denne sovs opstod da også efterhånden som retten skred frem.
Der røg en slat portvin i. Mad med sprut i smager bare altid godt, og så var det jo også en højhellig onsdag som før nævnt ;)

Til champignon flødesovsen skal man bruge:

500 g champignon
25 g smør
1½ dl piskefløde
1-2 spsk portvin
salt og peber

Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem i smør i en dyp pande. Hæld portvinen ved og lad den koge lidt væk.
Tilsæt fløden og lad det simre så sovsen bliver tyk. Smag til med salt og peber når sovsen har den tykkelse du ønsker.
Jeg stegte bøfferne på en grill pande og jeg lige kogte af med ganske lidt fløde, som jeg så hældte i sovsen også.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar