søndag den 27. april 2014

Squashkage med kakao - LCHF


Kage skal der til! Hvorfor? Der er weekend!
Jeg lavende en citronkage med squash for nogle uger siden, og konsistensen af kagen blev faktisk rigtig lækker. En anelse overrasket, tænkte jeg at det nok var fordi at der var squash i som både gjorde den dejlig svampet og fugtig, men også lidt kompakt med lidt højde på.
Citronkagen var dejlig, men jeg kunne ikke slå ud af hovedet at man nok kunne lave den med kakao også.
Den opstod således.

300 g squash
8 æg
50 g sukrin+
60 g sukrin gold
½ dl smeltet kokosolie
1½ dl stærk kaffe
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
½ dl HUSK
50 g kokosfibre
50 g fedtreduceret mandelmel
2 store spsk kakaopulver
1 håndfuld valnødder

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pisk æg, sukrin+ og sukrin gold luftigt. Riv squashen på rivejernet. Tilsæt squash, kaffe og den smeltede olie. Hak valnødderne groft.
Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør det godt sammen og lad det tykne lidt.
Hæld det i en springform eller et ildfast fad der enten er smurt eller beklædt med bagepapir.
Bag den i ovnen i 45-50 minutter.

Når kagen er kølet af kan den overtrækkes med en yndlingsglasur. Her var det Hr Andersen der fik lov til at vælge og det blev til en cream cheese frosting smagt til med lidt citron. Den smagte godt og dejligt friskt på kagen.
Kagen blev i øvrigt en anelse anonym. Den kunne godt have brugt endnu mere kakao og også lidt hakket chokolade ville være godt i. Valnødderne gjorde dog underværker i.
Cream cheese frostingingen blev lavet således:

Flydende sødemiddel svarende til 100 g sukker.
½ tsk vaniljepulver
revet skal af ½ citron
200 g flødeost
125 g blødt smør

Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med sødestoffet og citronskallen, måske foretrækkes den mere sød.


2 kommentarer:

  1. Hejsa :-) sad lige og kiggede efter squashkager som inspo til en kage jeg har i tankerne.. Denne ser da super god ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sandra
      Den er også god. Særligt konsistensen som jo kan være lidt af en udfordring i LCHF bagværk. Den kunne godt bruge lidt mere smag, måske som en klassisk med kanel i. Mulighederne er jo mange.
      Cream cheese frostingen er dog intet mindre end genial!

      Slet