søndag den 20. april 2014

Wok med kylling - LCHF

Normalt når vi laver mad i wok, fyldes den med de grøntsager der nu lige er i køleskabet. Denne dag var udvalget ikke så stort og det skulle bare være nemt og overskueligt, så jeg hapsede en pose fra frost med wok grøntsager. Det fungerede fint.
Opskriften er til 2 personer + rester til madpakken.

2 kyllingebrystfileter
1 pose grøntsagswok på frost
 ½ glas rød karrypasta
1 løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 dåse kokosmælk
1-2 spsk fiskesauce
1 tsk sukrin gold
kokosolie til stegning

Skær kyllingebrystfileterne som du ønsker kødet i din wok, strimler, tern eller andet. Hak hvidløg og chili fint. Bestem selv om kernerne i chilien skal ud, den bliver stærkere hvis kernerne er i. Vi beholder dem oftest i. Skræl ingefæren og hak også den fint, eller riv den på rivejernet.
Varm kokosolien op i wokken. Lynsteg chili, hvidløg og ingefær heri. Svits derpå kyllingen i. Tilsæt karrypastaen, tilsæt eventuelt lidt vand hvis blandingen bliver for tyk.
Skær imens et løg i strimler. Tilsæt løg og grøntsagsblandingen. Lynsteg det i et par minutter. Tilsæt da kokosmælken og giv det 10 minutter mere. Smag til med fiskeolie og sukrin gold.

Server retten med blomkålsris eller blomkålsris med kokos.


Blomkålsris

1 blomkålshoved
salt
30 g smør

Skær blomkålen i mindre stykker og giv det en tur i minihakkeren så det bliver fint som riskorn. Smelt smørret på en pande og steg blomkålen i drys med salt.
Giv det blot 5-7 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar