Jeg har begået mig i blomkålssaucernes verden igen.
Denne gang med en fyldig og mættende persillesauce. Den er dejlig tyk så den kan hænge godt fast på tilbehøret ;-)
Der er masser af persille i haven, og vi er ret glade for persille og så selvfølgelig også persillesauce. Særligt når den flankeres af stegt flæsk. Her er flæsket stegt i ovnen og serveret med selleri fritter.
Persillesauce
400 g blomkål
200 g smør
1 bundt persille
salt og peber
Bræk blomkålen i mindre buketter og kog den mør i vand. Når blomkålen er mør, hældes vandet fra og smørret smeltes i gryden sammen med blomkålen. Blend det sammen til det er glat. Hvis den er lidt for tyk kan der med fordel tilsættes en anelse af kogevandet fra blomkålen, eller en smule fløde. Hak persillen og tilsæt den og smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar