søndag den 26. januar 2014

Tomatsuppe

Vi elsker suppe. Især blendede supper. Vi får det ofte når det skal gå lidt stærkt med at lave mad, men også ligeså gerne de dage hvor der er god tid.
Den anden dag stod menuen så på tomatsuppe med basilikumolie og oopsies med ost.
Vi er vilde med hvidløg og chili, så vi sniger gerne hvidløg og chili ind hvor vi kan. Her er især hvidløg brugt flittigt, dog uden at den har overtaget.
Vi havde masser af tomater i drivhuset i sommers. Vi kunne ikke nå at spise dem alle sammen, så der blev lavet masser af tomatsovs til fryseren, men også hele tomater blev frosset ned i posevis. Så er det let at tage en pose sommer op og lave mad af.
Det var en stor pose jeg fik fat i så det blev til en stor portion. Resten er dog spist til frokost i dag.


4-6 personer

Tomatsuppe
1,3 kg blandede tomater
2 stængler bladselleri
2 små porrer
1 løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk kokosolie
2 dl piskefløde
50 g flødeost naturel
ca. 750 ml vand
1 grøntsagsbouillon terning
Salt og peber

Smelt kokosolien i en gryde og svits løg, hvidløg, chili, bladselleri og porrer heri.Kom tomaterne ved.
Opløs bouillonterningen i vandet og hæld det ved. Det kan med fordel koges i elkedlen først, så spares der både tid og el.
Lad det småkoge i ca 20 minutter. Blend suppen, jeg bruger en stavblender.
Hæld fløden og flødeosten i. Giv det en tur mere med blenderen så al flødeosten er fordelt i suppen.
Smag til med salt og peber og de krydderier du kan lide. 

Basilikumolie
En håndfuld frisk basilikum                           
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt

Blend det hele sammen, smag til med salt. Dryp det over den færdige suppe inden servering.


Til suppen fik vi Oopsies med ost. Både fordi der hører brød til suppe, vi elsker ost, og så passer det bare godt med ost til tomatsuppe. Opskriften er inspireret af opskriften fra bogen "Spis dig mæt og glad" af Jane Faerber, der også har bloggen madbanditten


8-10 stk
Oopsies med ost
3 æg delt i blommer og hvider
1oo g flødeostnaturel
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
½ spsk fiberhusk
½ spsk sesammel
2 fed hvidløg
Et par gode håndfulde revet cheddarost



Tænd oven på 150g varmluft. Pisk æggehviderne stive. Rør blommerne sammen med flødeost, salt, bagepulver, fiberhusk, sesammel og presset hvidløg. Vend de stive hvider i blandingen. Fordel massen i klatter på et par bageplader beklædt med bagepapir. Drys med revet cheddar ost. Bag i ovnen i 25 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar