tirsdag den 20. maj 2014

Blomkålspizza

Pizza er altid et hit hos os. Blomkålspizzaen, eller lad os kalde den for grøntsagspizzaen, er nok den vi er mest tilhængere af. Vi har lavet den med, tadaa, blomkål, men har også lavet den med hvad der var af grøntsager i grøntsagsskuffen. Broccoli, porrer, selleri, spidskål. Den kan vel laves af hvilken som helst grøntsag der ikke er for våd. Den bliver nu lavet lidt på slump og bagt på en bagesten i ovnen, og det har altså givet det bedste resultat til dato.
Opskriften giver 2 store pizzaer.

1 blomkålshoved (eller hvad der er af grøntsager)
1 god håndfuld revet ost, cheddar, emmentaler
2 æg
1 tsk oregano
salt og peber

Opvarm ovnen med bagestenen i til 225 grader.
Giv blomkålen en tur i minihakkeren til den er hakket meget fint. Bland den med de øvrige ingredienser.
Fordel dejen på to stykker bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir oven på og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir. Rul den tyndt ud. Træk det øverste stykke bagepapir af.
Bag bunden i ovnen i ca 5 minutter nederst i ovnen.

Tag bunden ud og put dit yndlingsfyld på.
Vi smører bunden med tomatpure. Drysser den med lidt parmesan. Toppes med løgringe, chorizo, sorte oliven og mere ost, den vi lige ligger inde med.
Til sidst dryppes lidt chiliolie over og der drysses lidt tørret oregano over.
Pizzaen kommer så i ovnen igen og bages færdig ca 5 minutter mere.

mandag den 19. maj 2014

Persillesauce - LCHF

Jeg har begået mig i blomkålssaucernes verden igen.
Denne gang med en fyldig og mættende persillesauce. Den er dejlig tyk så den kan hænge godt fast på tilbehøret ;-)
Der er masser af persille i haven, og vi er ret glade for persille og så selvfølgelig også persillesauce. Særligt når den flankeres af stegt flæsk. Her er flæsket stegt i ovnen og serveret med selleri fritter.

Persillesauce
400 g blomkål
200 g smør
1 bundt persille
salt og peber

Bræk blomkålen i mindre buketter og kog den mør i vand. Når blomkålen er mør, hældes vandet fra og smørret smeltes i gryden sammen med blomkålen. Blend det sammen til det er glat. Hvis den er lidt for tyk kan der med fordel tilsættes en anelse af kogevandet fra blomkålen, eller en smule fløde. Hak persillen og tilsæt den og smag til med salt og peber.